Prantsusmaa jalgpallikoondise mõjukas kapten Mbappé hoiatas, et riik peab kasutama võimalust, et hoida ära paremäärmusliku ja sisserändevastase erakonna võimule saamine, vahendab Guardian.

„See on hädaolukord,“ ütles Mbappé, kui küsiti tema mõtteid RN-i 33-protsendise toetuse kohta parlamendivalimiste esimeses voorus. „Me ei saa lasta oma riigil langeda nende inimeste kätte. See on pakiline. Me nägime tulemusi, see on katastroofiline. Me loodame tõesti, et see muutub: et kõik kogunevad kokku, lähevad ja hääletavad ja hääletavad õige erakonna poolt.“

Mbappé rõhutas valimise tähtsust „nüüd rohkem kui kunagi varem“.

Esmaspäeval ütles Prantsusmaa koondise kaitsja Jules Koundé pärast võitu Belgia üle, et on pettunud nii suure toetuse üle erakonnale, mis „püüab võtta ära meie vabaduse ja selle, et me elame koos“. Koundé sõnul tuleb esimeses voorus valimata jätnuid veenda tulema valimiskastide juurde, et hoida ära paremäärmuslaste enamus.

Enne jalgpalli EM-i finaalturniiri algust Saksamaal tegid samasuguseid üleskutseid ka ründajad Marcus Thuram ja Ousmane Dembélé. Mbappé ühines siis nendega ja ütles, et on äärmuslike vaadete ja inimesi lõhestavate ideede vastu.

Jalgpallurite avaldusi kritiseeris teiste hulgas RN-i esimees Jordan Bardella.

Arvatakse, et tähtmängija Mbappé sõnadel võib olla Prantsusmaa noorte hulgas märkimisväärset kaalu.