Siseminister Gérald Darmanin ütles, et Pariisis ja selle ümbruses on tööl 5000 politseinikku, et tagada, et paremäärmuslased ja vasakäärmuslased olukorda märuli tekitamiseks ära ei kasutaks, vahendab Guardian.

Neli inimest, sealhulgas üks alla 18-aastane, vahistati pärast seda, kui valitsuse pressiesindaja Prisca Thevenot oli teatanud, et teda rünnati koos kaaslastega kolmapäeva õhtul Pariisi lähedal Meudonis, kui nad valimisplakateid üles panid. Kaks Thevenot’ kaaslast sai vigastada, kui nad ütlesid umbes kümnele noorele, et nad plakatite rikkumise lõpetaksid.

„Me ütlesime neile ilma agressiivsuseta, et see ei ole lubatud,“ rääkis Thevenot ajalehele Le Parisien. Thevenot’ sõnul saabus politsei vähem kui viie minutiga.

„Vägivald ei ole kunagi vastus. Ma jätkan kohapeal kampaania tegemist,“ kirjutas Thevenot X-is.

Enne rünnakut oli Thevenot väljendanud telekanalis TF1 värvilise inimesena muret keerulise poliitilise kliima üle Prantsusmaal.

„Ma ei ütle seda ainult valitsuse kõneisikuna, vaid rohkem sisserändajate tütre ja segarassist laste emana,“ ütles Thevenot, viidates korduvatele rassistlikele rünnakutele. „Nad ei tee seda enam anonüümselt, vaid katmata nägude ja isegi teatud uhkusega.“

Savoies ründas aga kolmapäeval turumüüja Marine Le Peni paremäärmusliku Rahvuskogu (RN) kandidaati Marie Dauchyd.

Vabariiklaste kandidaat Nicolas Conquer teatas sotsiaalmeedias, et teda rünnati teisipäeval Cherbourg’is lendlehtede jagamisel.

„Tõrjugem vägivalla ja vaenu kliima, mis on kanda kinnitamas,“ kirjutas peaminister Gabriel Attal eile X-is, lisades, et vägivallal ja hirmutamisel ei ole demokraatias kohta.

Oodatakse, et RN saavutab valimistel võidu, aga küsimus on, kas ta saavutab ka parlamendis enamuse, milleks on vaja 289 kohta.

Le Pen ütles eile, et erakond võib saada absoluutse enamuse, kui valimisaktiivsus on kõrge.