Ungari peaminister Viktor Orbán ütles oma Moskva visiidil, et mõistis pärast Kiievis käimist, et Ukraina ja Venemaa positsioonid on teineteisest kaugel, vahendab UNN viidates Vene meediale.

„Olin eelmisel nädalal Kiievis, mistõttu olen praegu Moskvas. Oma kogemusest sain aru, et positsioonid on üksteisest väga kaugel. Peame astuma palju samme, et sõja lõpp lähemale tuua. Lõpuks oleme teinud kõige olulisema sammu, oleme loonud kontakti ja ma jätkan tööd selles suunas“ ütles Orbán.

Orbán küsis Putinilt visiidil 3 tähtsamat küsimust

  • Mida arvab Putin olemasolevatest rahualgatustest?

  • Mida ta arvab relvarahust ja rahuläbirääkimistest ning millal neid võiks pidada?

  • Putini arvamus sõjajärgsest Euroopa julgeolekusüsteemist.

Küsimustele Putin avalikult ei vastanud.

Putin ütles Orbánile, et kui Ukraina tahab rahu, peab ta taanduma neljast oblastist Ukraina ida- ja lõunaosas, mille Kreml enda väitel annekteeris.

„Me räägime kõigi vägede täielikust taandumisest Donetski ja Luhanski rahvavabariigist ning Zaporižžja ja Hersoni oblastist,“ ütles Putin riigitelevisioonis pärast kõnelusi, mis olid tema sõnul „otsekohesed ja kasulikud“.

Kui pressikonverents tundus olevat läbi, hüüdis ajakirjanik Orbánile, kuidas Ukraina president Volodõmõr Zelenski tema ettepanekutele reageeris. „Ma ütlesin seda Vene Föderatsiooni presidendile,“ vastas Orbán. Putin naeratas vastuseks ja kõndis koos Orbániga ruumist välja.