Kunstitee viimane kunstipeatus sündis 1.-7 juulil toimunud rahvusvahelises kunstilaagris 12 Eesti ja väliskunstniku koostöös. Maal elamine on valik, kuid see valik ei tohiks piirata ligipääsu heale kultuurile!“ kommenteeris festivali „Linnast välja“ kunstiline juht, kunstnik ja Galerii No1 kuraator Hando Tamm. Kokku saab publik nüüd avastada kaheksat kunstipeatust, mida on kahe aasta jooksul loonud üle 40 Eesti ja välismaa kunstniku.

Maale loodud inspireeriv trajektoor ehk Kunstitee kulgeb läbi Tartu valla mööda tuntud ja vähem tuntud teid ning juhib tähelepanu põnevatele, väärtuslikele ja ka unustatud paikadele. Kunstifestivali programmist leiab ka keskkonnahoidliku kunsti töötubasid, maanteenäituse ning leid- ja taaskasutusmaterjalidest skulptuure.

Kogu Kunstiteele andsid oma panuse kunstnikud, kelle käekiri ühtib festivali kontseptsiooniga. Nii Eero Ijavoineni taaskasutavatest materjalidest „Amme jõe loomaaed“ Kärkna ristis, kui ka vahetult enne juulikuud valminud Erik Alalooga installatsioon Vasula puhkealal on oma olemuselt leidlikud, nutikad ja kohati rustikaalsed, sobitudes hästi ümbrusega, kuhu nad loodud on.

Pea 50 kilomeetrilisel Kunstiteel uidates saavad nii loojad kui pealtvaatajad välja murda harjumuspärasest keskkonnast ja kinnistunud mõttemustritest. Kunstitee trajektoori leiab festivali kodulehelt linnastvalja.ee ja jälgitavas mobiilirakenduses.

Kunstifestival „Linnast välja“ on Tartu valla projekt, mis kuulub Tartu 2024 põhiprogrammi. Näitus jääb avatuks oktoobri lõpuni.

„Linnast välja“ kunstitee trajektoor

Jaga
Kommentaarid