Praegu lubab Lammy, et on valmis tegema endise USA presidendiga koostööd, kui too novembris taas valituks osutub. Mais kohtus ta leiboristide varivalitsuse välisminisrina Washingtonis senaatori James David Vance’iga, kes on Trumpi lähedane liitlane ja potentsiaalne tulevane asepresident.

Lammy ütles tänavu jaanuaris Sky Newsile, et ta kavatseb töötada Trumpi ja teiste vabariiklastest seadusandjate kriitika leevendamiseks NATO ja Ukraina toetamise vastu. Ta ütles, et osa välisministri tööst on „veenda ja kasutada oma mõju“.

2018. aasta Time’i artikkel avaldati enne Trumpi esimest visiiti Ühendkuningriiki. Lammy lubas selle vastu meelt avaldada ja olla üks „kümnetest tuhandetest tänavatel, protestides valitsuse kapituleerumise vastu sellele türannist pätile“.

„Trump pole mitte ainult naisi vihkav, neonatsidega sümpatiseeriv sotsiopaat, ta on ka sügav oht rahvusvahelisele korrale,“ kirjutas Lammy Time’is. „Seepärast, et ma pean neid väärtusi kalliks ja toetan neid, marsin sel reedel koos ülejäänud Londoniga Donald Trumpi vastu.“

Lammy sõnul oli Trump laimanud Londoni linna ja solvanud Ühendkuningriiki enda poliitilise kasu saamiseks. „Trump ei ole varjanud oma rassistlikke rünnakuid Ühendkuningriigi vastu,“ lisas ta.