Linnapea Vitali Klõtško teatel sai Vidradnõi rajoonis muu hulgas pihta lastehaigla Ohmatdõt, kus on samuti ohvreid. Osa lapspatsiente arvati olevat rusude all. Raketirusud tabasid Dnipro rajoonis veel ühte meditsiinikeskust. Tegu oli rasedate kliinikuga, kus hukkus vähemalt seitse inimest.

Samuti sai Ševtšenko rajoonis pihta kortermaja. Energiafirma DTEK teatel on purustatud ka kolm alajaama koos elektriliinidega.

Lastehaigla Ohmatdõt, 8. juuli

Esmaspäeva hommikul asusid Ukraina poole Olenja lennuväljalt teele strateegilised pommituslennukid Tu-95. Seejärel teatasid Ukraina võimud Vene rakettide ja liugpommide väljatulistamisest. Kuues Kiievi rajoonis tekitasid purustusi ka allatulistatud rakettide jäänused.

Vaata videolõiku päästetöödest ühes Kiievi kortermajas:

Mitu raketitabamust sai ka Krõvõi Rihi linn, kus teatatakse vähemalt üheteistkümnest hukkunust ja 37 vigastatust. Pokrovskis hukkus vähemalt kolm inimest.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi teatas, et rünnaku käigus tulistati välja üle 40 raketi. Sihtmärkide seas olid Kiiev, Dnipro, Krõvõi Rih, Slovjansk ja Kramatorsk, teatas president.

Jaga
Kommentaarid