Põhiteema oli Kristen Michali sõnul majandus ja majanduse konkurentsivõime. „Otsisime vastuseid küsimustele, mida me riigina saame teha selleks, et ettevõtjatel oleks lihtsam ja nad saaksid tegeleda ettevõtlusega,“ sõnas ta.

Üks kindel soov on tema sõnul luua maksustabiilsus. „Kui me erinevad kärpe- ja maksuotsused ära teeme, siis need võiksid olla ikkagi kuni 2027. aastani. Pidev ebakindluse loomine äri- ja majanduskeskkonnas võiks joone alla saada,“ lausus ta.

Kärbete ja maksudega seotud otsuste tegemiseks läheb Michali sõnul aega kuni kolm nädalat. „Kindlasti tõmbame koomale avalikku sektorit, arutame läbi ka riigikaitsemaksu vajaduse, kuna kaitsevajadus on kasvanud“ lausus Michal ja lisas, et kulutusi plaanitakse tulevikus teha nii laskemoonale kui sisejulgeolekut puudutavale.

„Riigikaitse on kõigi asi, seega küllap, kui see [riigikaitsemaks] tuleb, siis tuleb see laiapindne - puudutab vastavalt võimalustele kõiki ühiskonnast,“ leidis ta.

Tulumaksuvaba miinimumi langetamise osas ootab koalitsioon ära rahandusministeeriumi arvutused. „Reformierakonna läbirääkimiste delegatsiooni poolt sellist ettepanekut tehtud ei ole, aga kindlasti arutame kõik võimalused läbi,“ sõnas ta.