„Kultuuripealinna aasta on Tartu lauluväljakule hoo sisse lükanud: kõigepealt Sting, siis laulupidu, nüüd Genialistid ja Bryan Adams,“ rääkis Tartu 2024 juht Kuldar Leis. „On paslik, et erakordsete kontsertide jada jätkab Hauser. Tšellisti muusikaline spekter on nii lai, et kutsub kuulama kõigi eelmiste kontsertide publikut.“ Leis lubas, et Hauseri kavast leiab lemmikuid nii klassikalise muusika huviline kui ka popi- ja rokisõber.

Tšellovirtuoos Hauser pakub publikule muusikaelamust, milles talle omane särtsakas temperament seguneb muusiku romantilise ja lüürilise poolega. Hauseri repertuaar ulatub Lady Gagast Tšaikovskini ja Shakirast Šostakovitšini. Tema versioon Michael Jacksoni loost „Smooth Criminal“ tegi temast internetisensatsiooni ning artist mitte ainult ei vallutanud miljoneid südameid, vaid tõusis ka selle sajandi üheks väljapaistvamaks instrumentalistiks.

Hauser on teinud koostööprojekte erinevate artistidega nagu näiteks Red Hot Chili Peppers, Elton John, Andrea Bocelli, George Michael ja Steven Tyler Aerosmithist. Muusik on oma uue kontserdiga esinenud suurtes kontserdipaikades üle kogu maailma ning oma interpretatsiooniga nihutanud muusikatööstuse standardeid.

Kontsert „HAUSER: Rebel with a Cello“ on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogammist. Piletid müügil Piletilevis.

Jaga
Kommentaarid