Magyari juhitud erakond Tisza kogus lastehaigla toetamiseks kokku 15 miljonit forinti (38200 eurot). Lisaks annetatakse erakonna toetajate abil meditsiinitarbeid ja toitu, kirjutab Reuters.

„See oli äkiline otsus pärast Venemaa jõhkra raketirünnaku nägemist,“ ütles Magyar, kes valmistus kogutud abi Kiievisse toimetama.

Teisipäeval teatas ÜRO õiguste missioon, et „suure tõenäosusega“ sai Kiievi suurim lastehaigla Vene raketilt otsetabamuse. Kremli teatel tabas haiglat Ukraina raketitõrje, kuid ei esitanud tõendeid.

Eelmisel nädalal külastas Venemaaga sõbrutsev Orbán Kiievit ja Moskvat, nimetades seda rahumissiooniks. Tema kohtumine Venemaa president Vladimir Putiniga pälvis osadelt Euroopa Liidu riikidelt tugevat kriitikat.

„Peaministril on lubatud reisida mööda maailma ja teeselda, et ta loob rahu,“ kommenteeris Magyar. „Aga me usume tegudesse selle asemel, et kolm korda ümber maailma lennata. Oleme erinevad.“

Opositsioonipoliitiku sõnul oleks Orbán pidanud Kiievit juba varem külastama, kuid üks viivituse põhjuseks oli Kiievi ja Budapesti lahkarvamus Ukrainas elavate ungarlaste õiguste üle.

Samas nõustus Magyar valitsuse seisukohaga, et ükski relvasaadetis ei tohiks Ungari kaudu või nende abil Ukrainasse jõuda, kuna see võib muuta ungarlaste vähemuse Ukrainas sihtmärgiks.

Jaga
Kommentaarid