Tasu saab koguda igaüks, kes veenab tuttavat minema sõjaväeteenistusse. Algselt määrati tasuks 50 000 rubla (umbes 523 eurot), kuid hiljem see kahekordistati, vahendab Politico.

Vene meedia teatel on uut värbamiskampaaniat reklaamitud valitsuse ja valitsust toetavatel veebilehtedel ning kohalikel foorumitel.

Tatarstanis elab 2 miljonit tatarlast, turgi rahvast. Etnilised vähemused saavad Venemaa pealetungis Ukrainale tihtipeale kannatada - neid hukkub lahingutes ebaproportsionaalselt palju.

Nende ebaproportsionaalne osalemine sõjas on kutsunud esile harvad protestid riigis, sealhulgas Dagestanis 2022. aasta septembris.

Varasemalt on Tatarstan suurendanud uutele sõjaväelastele pakutavat ühekordset makset. Koos kõigi boonustega ulatub tasu kuni 1,5 miljoni rublani (15694 eurot), mis on üks riigi kõrgeimaid.

Käimasoleva värbamiskampaania eest on hoiatanud sõjavastane MTÜ Idite lesom, mis aitab Vene kodanikel ajateenistust vältida. Ühendus on oma Telegrami kanalil jaganud lugu mehest, kelle pass konfiskeeriti ja võidi joobeseisundis vastu tahtmist ajateenistusse võtta.

Pärast täiemahulise sissetungi algust Ukrainasse 2022. aasta veebruaris on Venemaa olnud hädas uute sõdurite värbamisega. Jaanuaris tõstis Moskva meeste ajateenistusse vastuvõtmise vanusepiiri 27. eluaastalt 30. eluaastale. Samuti on Venemaa värvanud mehi, kellel puuduvad sõjalised oskused ja kogemused.