Smith rääkis BBCle, kuidas ta mõned minutid enne Donald Trumpile tehtud atentaadikatset nägi lähedal asuval katusel püssiga meest.

Smith, kes kuulas üritust väljaspool ametlikku turvatud ala, nägi relvastatud meest enda sõnul umbes viis minutit pärast Trumpi kõne algust. Smithi sõnul teavitas ta nähtust ka turvamehi.

„Me märkasime, kuidas mees meie kõrval asuva hoone katuselt üles roomas,“ ütles ta. „Tal oli vintpüss, me nägime selgelt vintpüssi.“

„Mõtlesin endamisi: „Miks Trump ikka veel räägib, miks nad ei ole teda lavalt maha tõmmanud“... Järgmisena kõlab viis lasku,“ kirjeldas Smith BBCle.

Üks kuul tabas ekspresident Trumpi kõrva, pealtvaatajate hulgas sai laskude tagajärjel surma vähemalt üks ja raskelt haavata kaks inimest. Salateenistus kõrvaldas Trumpi tulistaja. Smith ütles BBC-le, et nägi, kuidas salateenistuse agendid tulistaja maha võtsid.

„Me osutasime talle, politsei jooksis seal all ringi, me ütlesime: „Hei, seal on katusel üks kutt püssiga...,“ meenutas Smith.

Smithi sõnul üritas ta kaks-kolm minutit ametivõime hoiatada, kuid tõdes, et nad ei näinud relvastatud meest tõenäoliselt katuse kalde tõttu.

„Miks ei ole salateenistus siin kõigil neil katustel?“ küsis Smith. „See ei ole suur koht.“

Smith kirjeldas, kuidas salateenistuse agendid hiljem tulistajal „pea otsast lasid“. „Nad roomasid katusele, püssid olid tema poole suunatud, nad veendusid, et ta on surnud. Ta oli surnud ja see oligi kõik,“ rääkis ta.

Pennsylvanias toimunut käsitletakse atentaadikatsena.