Trump on oma kampaania käigus korduvalt öelnud, et võib presidendiks saamise korral lõpetada 24 tunni jooksul Venemaa pealetungi Ukrainale, kuid ta pole täpsustanud, milliseid samme ta rahulepingu saavutamiseks astub.

Zelenskõi ütles juuli alguses, et on potentsiaalselt valmis Trumpiga kohtuma. Ta kutsus Trumpi üles avalikustama oma sõja lõpetamise plaani, et Kiiev oleks valmis igasugusteks riskideks, mida selline plaan endaga kaasa võib tuua, vahendab Kyiv Independent.

Ukraina juhi sõnul on tema riigil kaheparteiline toetus ja ta kinnitas, et arendab suhteid Washingtoniga olenemata presidendivalmimiste tulemustest.

„Mis puudutab USA presidendikandidaadi Donald Trumpi sõja lõpetamise plaani, siis üldised asjad on minu jaoks selged. Kui Donald Trump saab presidendiks, siis me teeme koostööd. Ma ei karda seda,“ ütles Zelenskõi.

Endine president ja tõenäoline vabariiklaste presidendikandidaat Trump kritiseeris pikka aega Ukrainale abi andmist. Vabariiklaste vastuseisu tõttu osutada Ukrainale abi oli kongressis mitu kuud ummikseis.

Jaga
Kommentaarid