Metsola sai ametisse ülekaaluka häälteenamusega, kuna teda toetas 562 saadikut 720-st. Vasakpopulistid seadsid oma kandidaadina üles Hispaania erakonna Podemos liikme ja endise võrdõiguslikkuse ministri Irene Montero, kes sai 61 häält. Parempopulistid ühtki kandidaati ei esitanud.

Metsola rääkis võidukõnes europarlamendi ees seisvatest väljakutsetest, sealhulgas rände piinamisest „humaansel teel,“ Euroopa tööstusliku tootmisvõime tugevdamisest, naiste õiguste kaitsest ja bürokraatia vähendamisest. „Vene agressioonisõda jääb meie tegevuskava tippu,“ lubas Metsola.

Vastavalt traditsioonilisele kokkuleppele töötab Metsola spiikrina praeguse parlamendi viieaastasest ametiajast vaid poole. Kahe ja poole aasta pärast paneb ta ameti maha ning europarlament valib uue spiikri sotsialistide seast. Politico vahendab, et võimalike kandidaatide seas on sotside fraktsiooni juht, baski rahvusest Hispaania sotsialist Iratxe García. Alternatiivse variandina võidakse spiikriks esitada mõni poliitik Itaalia Demokraatlikust parteist.