81-aastane Biden sai kohe kätte ka esimese annuse viirusevastast ravimit Paxlovid. „Ma tunnen end hästi,“ teatas ta ja ajas enne Air Force One’i pardale minekut Las Vegases ajakirjanike ees pöidlad püsti.

President isoleerub oma Delaware’i residentsi vastavalt USA haiguste kontrolli ja ennetuskeskuse juhistele.

Biden seisab nüüd silmitsi oma poliitilise tegevuse ühe olulisema otsusega: kas võtta kuulda demokraatide kasvavaid üleskutseid katkestada kandideerimisel osalemine?

„Ta on vastuvõtlik. Mitte nii trotslik, kui avalikult välja paista laseb,“ kirjeldas CNN-ile üks kõrgem demokraatide nõunik eravestlusi Bideniga. „Ta ei ütle enam: „Kamala ei saa võita“ ja küsib nüüd: „Kas te arvate, et Kamala suudaks võita?„ kirjeldas nõunik. „See on ikka veel ebaselge, millise otsuseni ta jõuab, kuid tundub, et ta kuulab.“

Bideni kampaaniameeskond, mis seisab ühtlasi silmitsi demokraatide rahastajate kasvava pahameelega, lükkas samal tagasi vihjed nagu mõtleks president oma kandidatuuri ümber. „Kui faktid on olulised - ja nad peaksid olema -, siis siin on üks: president Biden on demokraatide kandidaat ja ta kavatseb novembris võita,“ teatas Bideni pressiesindaja Kevin Munoz.

Teist kandidatuuri toetav koalitsioon jätkab samal ajal mõranemist ning kolmapäeval kutsus Bidenit loobumisele ka USA esindajatekoja tippdemokraat Adam Schiff. Telekanali ABC News andmeil kutsus senati enamuse liider Chuck Schumer Bidenit samuti üles kandideerimisest loobuma. Väidetavalt kohtus Schumer Bideniga eraviisiliselt eelmisel laupäeval.