NATO kõrgeks esindajaks Kiievis saab Briti kodanik Patrick Turner, kes on varem töötanud erinevatel kõrgetel ametikohtadel NATOs. Eelnevalt on Turner töötanud operatsioonide peasekretäri asetäitjana, kaitsepoliitika ja -planeerimise asepeasekretärina ja Ühendkuningriigis mitmetel kõrgematel avaliku teenistuse ametikohtadel.

„Patrick Turner toob sellesse rolli aastatepikkuse juhtimise ja kogemuse,“ ütles alliansi peasekretär Jens Stoltenberg. „Pühendunud riigiteenijana on tal tulemuste saavutamisel tugev kogemus. Olen kindel, et ta saab selles tähtsas rollis suurepäraselt hakkama, olukorras, kus NATO jätkab oma toetuse suurendamist Ukrainale.“

Kõrgema esindajana hakkab Turner suunama alliansi koostööd Ukrainaga. Ta koordineerib NATO jõupingutusi ning annab alliansile ülevaateid ja nõuandeid olukorra kohta Ukrainas.

Eelmisel nädalal Washingtonis toimunud NATO tippkohtumisel lepiti kokku, et allianss hakkab mängima suuremat rolli Ukrainale sõjalise abi osutamises ja väljaõppes. NATO ise ei varusta riiki surmava sõjavarustusega, kuid paljud allianssi kuuluvad riigid on ühtlasi suurimad Ukraina varustajad relvade ja laskemoonaga.