Eesti Kontserdi ja Tartu 2024 koostöö etendus „Carmen“ ühendas intensiivse flamenkotantsu ja Georges Bizet’ maagilise ooperimuusika. Maailmas on üsna levinud Bizet’ loodud lühiversioonil ehk „Carmen-süidi“ muusikal põhinevad tangoballetid, ent Kataloonia Ooper astub suure sammu edasi ning seob ooperiaariad ja kooriepisoodid flamenkonumbritega. Laval oli ligi 100 esinejat ja midagi sellist pole varem tehtud.

Lavastus viis vaatajad 19. sajandi Hispaaniasse. Carmeni ja Don José traagilise armastusloo seovad kirgliku flamenkoga Kataloonia Ooper, Vallèsi sümfooniaorkester, solistid, koor ja tantsijad. Õhtu oli täis kirge, draamat ja tipptasemel flamenkokunsti.

Flamenkoetendus „Carmen“ on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist. Tartu etendus oli täismajale välja müüdud, samuti on välja müüdud Saaremaa ooperipäevadel publiku ette jõudev õhtune etendus. Eesti publikul on ainus võimalus näha flamenkoga vürtsitatud „Carmenit“ veel lisaetendusena 24. juulil kell 17 Saaremaal Kuressaare lossi ooperimajas.

Jaga
Kommentaarid