Sellel aastal võtab Autovabaduse puiestee osana Euroopa kultuuripealinna programmist rahvusvahelise mõõtme. Lisaks kodumaistele artistidele on siin esinenud ning veel tulekul mitmed välisartistid.

„Alles eelmisel nädalal võõrustasime lätlasi ning sel nädalal saame nautida põhjanaabrite muusikat,“ rääkis Tartu 2024 juht Kuldar Leis. „Tasub kindlasti sammud kesklinna seada ja rõõmustada, et erinevad kultuurid meile koju kätte tulevad,“ rääkis Leis.

Eile õhtul astusid järjestikku üles kaks Soomest siia tulnud bändi. Esimesena esinenud Pulkka oli kingitus Turu linnalt Tartu 2024-le. Bänd tutvustab end: „Soomes, kaunis Turu linnas kohtusid noore põlvkonna parimad professionaalsed muusikud, kelle hingi ühendab armastus maailma parima muusika – souli – vastu, ning sündis Pulkka. Tartus mängime gruuvivat klassikat sellistelt artistidelt nagu Robert Glasper, Yebba ja isegi Michael Jackson.“ Bändi muusika on kiire nagu soomlaste lemmiktalispordivahend – Pulkka nimelt tähendab eesti keeles kelku.

Teine bänd, Sagastrophe, oli Tartu 2024 Autovabaduse puiesteele toodud koostöös Ouluga, millest saab Euroopa kultuuripealinn 2026. aastal. Sagastrophe’i laulud jutustavad igaühe lugu – nendes on emotsioonid, kogemused, igatsused ja kaotused, mida oleme kõik elus kogenud.

Oulust pärit grupp salvestab praegu oma teist albumit, mis ilmub 2024. aasta lõpus. Alates debüütalbumist Strange Dreams, läbi lühialbumi Nevertales kuni singliteni Kalifornia ja Renée, on Sagastrophe’i heli jätkuvas arengus ning kutsub kuulajat koos endaga maagilisele seiklusele.

Reedel kutsuvad endaga töönädalat lõpetama Nele-Liis Vaiksoo & ansambel Horoskoop. Nende kontsert, mis algab kell 17.00, viib kuulajad tagasi kuldsetesse 60ndatesse ja 70ndatesse. Kõlavad retrohõngulised estraadiklassikaks saanud lood, mida kindlasti enamus kuulajatest oskavad kõlaval häälel kaasa laulda ning mille saatel saab ka suurepäraselt tantsu lüüa.

Tantsu jätkub reedeõhtusse veelgi, kui Tartu 2024 Autovabaduse puiestee kütab kell 19 kuumaks salsa legendi Julio Romero ja tema erakordse bändi Charanga tantsuõhtu ja live-kontsert – samuti Soomest! Kõigi tantsusõprade tarbeks on lava ees ala, kus saab kaasa tantsida. Lisaks tulevad kontserdi käigus vahepaladena esitusele tantsunumbrid, kus meie parimad ja ägedaimad ladina tantsijad näitavad laval, milleks nad võimelised on!

Reede viimaseks akordiks on Autovabaduse puiestee ja Elektriteatri välikino, kus näidatakse alates 22.30 Mart Kivastiku mängufilmi „Taevatrepp“. Filmil on juures kirjeldustõlge vaegnägijatele.

Vaata neljapäevast galeriid SIIT!

Tartu 2024 Autovabuse puiestee on avatud 12. augustini. Programm on leitav Tartu 2024 kodulehelt

Lisainfo:

Liisi Rohtung, kommunikatsioonispetsialist

+372 5901 9260

Autovabaduse puiestee kontserdid juulis ja augustis:

25.07 kell 19.00–20.00 Kontsert: Liv Andrea Hauge Trio (NO)

25.07 kell 20.30–21.30 Kontsert: Anett ja Fredi (EE)

08.08 kell 19.00–20.00 Kontsert: The Unused Word / Nødstop (AT)

09.08 kell 21.30–22.30 TTVF (Tartu toidu- ja veinifestival) x AVP kontsert: Endru ja JeN Hovorka (CZ)

10.08 kell 20.00–21.00 TTVF x AVP kontsert: Nublu

Jaga
Kommentaarid