Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova ütles, et Moskva võttis teatavaks vabariiklaste presidendikandidaadi Trumpi ja tema asepresidendikandidaadi J. D. Vance’i avaldused.

„Me nägime avaldusi – Trump ütles, et lahendab konflikti 24 tunni jooksul, seejärel ütles Vance, et Hiina on USA jaoks suurem probleem kui Venemaa-Ukraina konflikt,“ ütles Zahharova pressikonverentsil.

„Tuleb eraldada valimiseelne retoorika vastavate volitustega valitsusametnike väljaütlemistest. Kui me räägime sellest, kas konflikti on võimalik lahendada, siis olgem realistlikud,“ lisas ta.

Zahharova märkis, et oma presidentuuri ajal tegi Trump ambitsioonikaid avaldusi Lähis-Ida konflikti lahendamise kohta.

„Nad valmistusid „sajandi tehinguks“ üsna pikka aega, kuid see ei lõppenud millegagi ja Bideni ajal, vastupidi, juhtus kolossaalne ajalooline tragöödia,“ ütles ta viidates Iisraeli-Hamasi konfliktile.

Venemaa president Vladimir Putin on öelnud, et võtab Trumpi kommentaare Ukraina sõja lõpetamise kohta tõsiselt, kuid ei tea tema ettepaneku üksikasju.

Eelmisel kuul ütles Putin, et on valmis sõja lõpetama juhul, kui Ukraina loobub neljast Venemaa poolt osaliselt okupeeritud piirkonnast. Ukraina keeldus ja ütles, et Putini tingimustega nõustumine võrduks alistumisega.

Jaga
Kommentaarid