Jürgen Ligi on pidanud erinevates valitsustes kaitseministri, rahandusministri, haridus- ja teadusministri ning välisministri ametit.

Aastatel 2005 kuni 2007 oli Ligi kaitseminister Andrus Ansipi esimeses valitsuses. Aastatel 2009 kuni 2014 oli Ligi kolmel korral rahandusminister, seda Andrus Ansipi teises ja kolmandas ning Taavi Rõivase teises valitsuses. Selle aja sisse jääb ka Ligi kandideerimine Eesti Panga presidendiks 2011. aastal. 2014. aasta novembris lahkus Ligi rahandusministri ametist seoses Ligi ja Ossinovski vahel tekkinud sõnelusega sotsiaalmeedias.

Taavi Rõivase teises valitsuses oli Ligi ka haridus- ja teadusminister aastatel 2015-2016. Seejärel pidas ta lühikest aega välisministri ametit 2016. aasta septembrist novembrini.

Rahandusministri portfell Kristen Michali valitsuses saaks Ligi neljandaks rahandusministri ametiajaks. Taasiseseisvunud Eestis on lisaks Ligile veel palju ministriameteid pidanud näiteks praegune riigikogulane Jaak Aab, kes on olnud sotsiaalminister, haridus- ja teadusminister ja mitmel ametiajal riigihalduse minister.