Ründaja tulistas Farjonit reede õhtul Lvivi linna tänaval ja seejärel põgenes sündmuskohalt. Korrakaitsjad üritavad tuvastada ründaja isikut ja ta kinni pidada, vahendab Kyiv Independent.

„Kahjuks ei õnnestunud neil hoolimata kõigist arstide pingutustest Irina Farionit päästa,“ kirjutas Kozytskyi Telegramis.

Rünnakust teatati president Volodõmõr Zelenskõit, kes ütles, et rünnakuga seotud isik „tuleb võtta täielikult vastutusele“.

Farjon astus 2005. aastal natsionalistlikusse parteisse Svoboda ja töötas parlamendiliikmena aastatel 2012–2014. Ta oli tuntud oma vastuoluliste väljaütlemiste poolest vene keele kasutamise kohta Ukrainas.

2023. aasta novembris ütles Farjon, et ei saa Ukraina sõdureid ukrainlasteks nimetada, kui nad räägivad vene keelt.

Skandaal Farjoni sõnavõttude ümber eskaleerus, kui ta sai väidetavalt toetussõnumi okupeeritud Krimmis elavalt Ukraina-meelselt üliõpilaselt. Ta avaldas sõnumi oma sotsiaalmeediakontol, mis sai karmi kriitikat.

Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) teatas eelmisel aastal, et Farjon on kriminaaluurimise all nii vene keelt kõnelevate sõdurite kohta tehtud ütluste kui ka üliõpilase sõnumi lekitamise pärast.

Jaga
Kommentaarid