Tallinna linn ehitab uut jalakäijatunnelit Paldiski maantee 25 lähedal oleva kitsa jalakäijate läbipääsu asemele.

Sel nädalal eemaldati tööde tsoonis ajutiselt muu hulgas ka raudtee. Et kiiremini ühele poole saada, tehti töid ka öisel ajal. Delfi piltnik käis kohapeal kaemas, kuidas see tunneli rajamine ikkagi välja näeb.

„Rongid on sel nädalal alustanud ja lõpetanud oma Tallinna suuna reisid Lillekülas, Kitsekülas ja Tallinn-Väike jaamas. Esmaspäeva varahommikust taastub tavapärane liiklus ja reisirongide Tallinna alg- ja lõpp-peatus asub taas Balti jaamas,“ ütles Elroni kommunikatsioonijuht Kristo Mäe. „Täname kõiki oma reisijaid kannatlikkuse eest ja kutsume homsest uue hooga rongiga reisima, sest hakkab kehtima ka uus sõiduplaan, millega mitmetel ida- ja lõunasuuna liinidel jõuab senisest kiiremini sihtpunkti.“

Näiteks Tallinn – Narva liini sõiduaeg väheneb olenevalt väljumisest kuni 25 minutit ning Tallinn – Tartu kuni 15 minutit. „Balti jaama avamise ja uue sõidugraafiku kehtima hakkamisega muutuvad ka paljude rongide saabumiste ja väljumiste ajad, palume need kindlasti enne reisimist üle vaadata,“ märkis Mäe.

Linnavalitsus andis teada, et Paldiski maantee ja Tehnika tänava ristmikule rajatav jalakäijatunnel võimaldab ohutut pääsu läbi raudtee muldkeha, ühendades paremini Kristiine, Kesklinna ja Põhja-Tallinna linnaosad. Uus lahendus suunab jalakäijad olemasoleva kitsa raudteeviadukti all oleva kõnnitee asemel uude valgustatud tunnelisse. Haljastustööde käigus paigaldatakse murukate ning istutatakse Ristiku tänava poolt kümme Thunbergi kukerpuu lehtpõõsast. Olemasolevad puud kaitstakse ehitustööde ajal tüve ümber püsti kinnitatud laudadega.

Praeguste plaanide kohaselt avatakse tunnel jalakäijatele juba sügisel, kuid haljastuse rajamine ja väiksemad ehitustööd vältavad veel tuleva aasta veebruarini.