Harris pidas kõne USA riikliku kolledži kergejõustikuliidu üritusel Valge Maja juures. Ta alustas sõnavõttu, avaldades austust Joe Bidenile, kes ei olnud üritusel kohal, kuna ta taastub COVID-ist.

Bideni pärand on ületanud kaks ametiaega ametis olnud presidentide pärandit, sõnas Harris.

Asepresident rääkis, kuidas Bideni poeg Beau rääkis talle sageli, milline mees ta isa on ja lisas, et näeb just neid samu omadusi presidendis iga päev: aus, pühendunud ja suure südamega.

Ta ütles, et on „sügavalt tänulik tema teenistuse eest meie rahvale“.

Samuti kiitis Harris sportlaste saavutusi. Ta rõhutas meeskonnakaaslaste olulisust ja ütles, et nad on talunud väljakutseid ja näidanud üles teravust ning sihikindlust.

Sellega oligi Harrise sõnavõtt lõppenud. Asepresidendi kõne lühiduse põhjuseks oli asjaolu, et Valge Maja reeglid oleksid asepresidendil piiranud seda, mida ta saaks oma kampaania kohta öelda, vahendab BBC.

USA-s kehtib regulatsioon Hatch Act, mis piirab föderaaltöötajate teatud poliitilist tegevust.

See näeb ette, et föderaaltöötajad „ei tohi osaleda poliitilises tegevuses töö ajal, töökohal, kandes vormiriietust või ametlikku sümboolikat või viibides valitsuse sõidukis“.

Seadus ei piira presidenti ja asepresidenti, kuid see kehtib kõigile Valge Maja töötajatele ja sel põhjusel poleks saanud nad Harrist sõnavõtul abistada.