Komisjoni presidendiks valiti Marie-Agnes Strack-Zimmermann.

Endise kaitseväe juhataja ja Isamaa erakonna aseesimehe Riho Terrase sõnul on väga oluline anda oma kogemustele ja teadmistele tuginev panus Ukraina abistamisse ning Euroopa sõjalise võime tõstmisse.

„Loodan julgeoleku- ja kaitsekomisjoni aseesimehena hoida parlamendis üleval nii Ukrainaga seonduvaid pakilisi küsimusi ehk relvastuse ja laskemoona tarnimist kui ka Euroopa Liidu enda valmidust kaitsega tõsisemalt tegeleda,“ sõnas Terras.

Samuti on Terras optimistlikult meelestatud, et julgeoleku ja kaitse allkomisjonist saab lähiajal täieõiguslik komisjon, sest parlamendis on tema arvates tarvis täispädevustega tööorganit, mis teeks koostööd sügisel ametisse astuva Euroopa Komisjoni kaitsevolinikuga.

Lisaks julgeoleku- ja kaitseküsimustega tegelemisega plaanib Terras jätkata põllumajandus- ja maaeluteemade fookuses hoidmist koostöös oma Euroopa Rahvapartei fraktsioonikaaslastega. „Kandideerisin ka põllumajanduse- ja maaelukomisjoni, kuid sinna on tavapäraselt väga terav konkurents, sest selles valdkonnas on Euroopa Liidus väga märkimisväärne osa eelarvest ja parlamendil on põllumajanduse osas palju kaasa rääkida“, lisas Terras.

Terras kuulub veel ka Euroopa Parlamendi väliskomisjoni (AFET).

Parlamendi uus koosseis alustas tööd eelmisel nädalal.