Maalihked leidsid aset pühapäeva õhtul ja esmaspäeva hommikul pärast tugevat vihmasadu mägises Gofa piirkonnas, mis asub pealinnast Addis Abebast umbes 320 kilomeetri kaugusel.

Kohalike võimude teatel jätkub ellujäänute otsimine hoogsalt, kuid hukkunute arv võib veel suureneda.

Sündmuskohale olid kogunenud sajad inimesed ja osad neist kaevasid ka pinnast, et otsida muda alla lõksu jäänud inimesi. Kaadritelt oli näha ka osaliselt sisse vajunud mäenõlva.

Hukkunute seas oli nii täiskasvanuid kui ka lapsi. 10 elusalt päästetud inimest saavad haiglaravi, ütles BBC-le piirkonna peaadministraator Dagmawi Ayele.

Tugevad vihmad põhjustasid esimese maalihke pühapäeval. Esmaspäeval kaasati päästeoperatsiooni politseiametnikud, õpetajad ja lähedalasuvate külade elanikud. Seejärel leidis ootamatult aset teine maalihe, mis mattis otsijad muda alla, selgitas Dagmawi.

ÜRO humanitaarasjade koordineerimise büroo andmetel on Etioopia lõunaosa viimastel kuudel tabanud eriti tugevad vihmasajud ja üleujutused.

Üleujutusi soodustavad paljud tegurid, kuid kliimamuutustest tingitud temperatuuri tõus muudab äärmuslike sademete tõenäosuse suuremaks.