Külastuse ajal kohtub Rõženkov eeldatavasti Põhja-Korea kolleegi Choe Son Hui ja teiste kõrgete ametnikega. Lõuna-Korea ametnike sõnul on Rõženkov esimene Põhja-Koreasse reisinud Valgevene välisminister, vahendab Associated Press.

Põhja-Korea ja Valgevene ei ole avalikustanud, mida visiidil arutatakse. Arvestades riikide süvenevaid sidemeid Venemaaga, keskendub Rõženkovi reis tõenäoliselt koostöö ülesehitamisele, arvavad eksperdid.

Kolme riiki ühendab süvenev rahvusvaheline isolatsioon ja lääneriikide sanktsioonid.

Põhja-Korea liider Kim Jong-un ja Venemaa president Vladimir Putin kirjutasid juunis alla paktile, milles lubati vastastikust sõjalist abi, kui kumbagi riiki rünnatakse. Samuti on USA, Lõuna-Korea ja teised süüdistanud Põhja-Koread relvade saatmises Venemaale, et toetada Venemaa pealetungi Ukrainale vastutasuks sõjalise ja majandusliku abi eest.

Valgevene autoritaarne president Aljaksandr Lukašenka lubas Venemaal kasutada oma riigi territooriumit peatuspaigana 2022. aasta veebruaris, kui Venemaa alustas täiemahulist sissetungi Ukrainasse. Lisaks viis Venemaa eelmisel aastal osa oma taktikalistest tuumarelvadest Valgevenesse.

Möödunud aasta septembris Musta mere kuurordis Sotšis Putiniga kohtudes tegi Lukašenka ettepaneku, et Valgevene võiks ühineda Venemaa ja Põhja-Koreaga „kolmepoolses koostöös“.

Põhja-Korea ja Valgevene alustasid omavahelist diplomaatilist suhtlust 1990. aastate alguses. Põhja-Korea avas oma Minski saatkonna 2016. aastal, Valgevenel pole saatkonda Pyongyangis.