1984. aastal sündinud mees võeti vahi alla ja teda kahtlustatakse „sündmuste organiseerimises, mis tõenäoliselt viiksid olukorra destabiliseerumiseni olümpiamängude ajal“, ütles riigiprokuratuuri anonüümseks jäänud allikas AFP-le.

Allikas ütles, et juurdlust alustati „luureandmete üleandmise kohta välisriigile, et tekitada vaenutegevust Prantsusmaal“. Allikas lisas, et selle kuriteo eest võidakse karistada kuni 30-aastase vangistusega.

Prokuratuur teatas, et siseministeeriumi soovil toimunud visiidi käigus mehe koju leiti kahtlustatavate plaanide kohta ka tõendeid.

Väidetava vandenõu kohta mingeid üksikasju ei avaldatud, välja arvatud see, et see ei olnud terroristliku iseloomuga ja et asja ei uuri spetsiaalne terrorismivastane prokuratuur.

Prantsusmaa võimud on uurinud enam kui miljonit inimest, sealhulgas sportlasi, treenereid, ajakirjanikke, vabatahtlikke, turvatöötajaid ja kohalikke elanikke, teatas siseminister Gérald Darmanin eile nädalalehele Paris Match. Neist 4360-l keelati ligipääs mängudele. Darmaninile lähedane allikas ütles AFP-le, et 880 inimesel keelati ligipääs mängudele välise sekkumise kahtluse tõttu.