Kaebuse esitas Trumpi kampaania juriidiline peanõunik David Worrington ning selles väidetakse, et raha ülekandmine ei kujuta endast midagi muud kui halvasti varjatud 91,5 miljoni dollari suurust ülemäärast ehk lubatud piiri ületavat annetust ühelt presidendikandidaadilt teisele, vahendab CNN.

„Kamala Harris püüab toime panna Joe Bidenist maha jäänud kampaaniaraha 91,5 miljoni dollari suuruse murdvarguse – jultunud raha omale krabamise, mis kujutaks endast suurimat eraldiseisvat ülemäärast annetust ja suurimat rikkumist 1971. aasta föderaalse valimiskampaaniaseaduse parandatud kujul olemasolu ajaloo jooksul,“ öeldakse kaebuses.

Kaebus on suunatud Bideni, Harrise, Bideni kampaaniameeskonna (mis on nüüd Harrise kampaaniameeskond) ja kampaania varahoidja Keana Spenceri vastu väidetava jultunud seaduserikkumise pärast.

Harrise kampaaniameeskonna kõneisik Charles Kretchmer Lutvak vastas kaebusele oma avaldusega: „Vabariiklased võivad olla kadedad, et demokraadid on saanud energiat Donald Trumpi ja tema MAGA liitlaste võitmiseks, aga alusetud õiguslikud väited – nagu need, mida nad on esitanud aastaid, et püüda hääli maha suruda ja valimisi varastada – ainult segavad neid, samal ajal, kui meie registreerime vabatahtlikke, räägime valijatega ja võidame need valimised.“

Avalduses öeldakse, et Harrise kampaania esimese 36 tunniga koguti 100 miljonit dollarit ja registreeriti 58 000 vabatahtlikku.

CNN-i teatel on ebatõenäoline, et valimiskomisjon midagi ette võtaks enne, kui valimised ammu möödas on, võttes arvesse vaidlusküsimuste lahendamise aeglast tempot valimiskomisjonis.