„SPD on väga ühtne erakond. Oleme kõik otsustanud järgmistel föderaalvalimistel koos kampaaniat teha ja võita. Ja ma kandideerin uuesti kantsleriks,“ ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SPD) poliitik, vahendab Politico.

Otsus on vastuolus Euroopa Parlamendi valimiste tulemustega, kus Scholzi SPD sai halvima rahvahääletuse tulemuse enam kui viimase sajandi jooksul.

Hetkel on Saksamaal kõige rohkem toetajaid opositsioonijõul. Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) ja selle Baieri liidumaal tegutsev sõsarpartei (CSU) on esikohal umbes 31 protsendiga, paremäärmusliku Alternatiiv Saksamaale (AfD) toetus ulatub 17 protsendi juurde.

Allensbachi instituudi hiljutises küsitluses eelistas 64 protsenti vastanutest Saksamaa järgmise kantslerina Friedrich Merzi CDU-st. Arvatavasti saab temast järgmisel aastal Scholzi peamine vastane. Scholzi toetas küsitluses 33 protsenti vastanutest.

Õhus on ka küsimus Scholzi populaarsuse kohta tema enda erakonnas - vaid iga kolmas SPD liige soovib, et Scholz kandideeriks kantsleriks 2025. aasta valimistel, selgus Forsa uuringust.

„Halvad küsitlustulemused on heaks stiimuliks,“ ütles Scholz küsitluse kohta. „Me peame olema veenvad läbi tegude, läbi selle, mida me teeme ja mida oleme teinud, ning läbi selguse.“