„Kui teil midagi selle vastu pole, ei kavatse ma lahke olla,“ ütles Trump kolmapäeval oma kõnes Põhja-Carolinas Charlotte’is, mis oli tema esimene avalik kampaaniaüritus pärast Bideni teadet kandideerimisest loobuda ja Kamala Harrise arvatavat demokraatide kandidaadiks saamist.

„Nii et nüüd on meil uus ohver, keda võita: valetav Kamala Harris,“ ütles Trump üritusel, kutsudes teda samuti kõige ebapädevamaks ja vasakäärmuslikumaks asepresidendiks Ameerika ajaloos.

Trump kutsus Harrist vasakäärmuslasest hulluks, lisades, et ta on segane oma seisukohtade tõttu abordi ja sisserände suhtes.

Ta hääldas ühtlasi Harrise nime korduvalt valesti, üritades ilmselt naist tema päritolu tõttu alavääristada. Kamala Harris on Jamaicast ja Indiast pärit immigrantide tütar ning ühtlasi esimene mustanahalisest ja asiaadist tõenäoline suure partei presidendikandidaat.

Trumpi kõne andis märku, et kampaania järgmine etapp võib olla eriti jõhker ja isiklik, isegi kui mõned vabariiklaste juhid hoiatasid liitlasi, et nad ei kasutaks Harrise vastu avalikult rassistlikke ja seksistlikke rünnakuid.

Trump kutsus kõnes Harrist ühtlasi juutide vastaseks, kuigi naise abikaasa on juudi päritolu.

Bidenist rääkides väitis Trump, et praegune president pidi kandideerimisest loobuma, kuna oli rängalt kaotamas.