„Ma armastan oma tööd, kuid ma armastan oma riiki rohkem,“ ütles Biden oma kõnes. Ta lisas, et jätkab presidendina kuni ametiaja lõpuni.

Biden pidas oma kõne ümbritsetuna oma pereliikmetest ja lähedastest nõuandjatest. Oma lühikõnes, mis kestis umbes 11 minutit, rääkis president oma saavutustest ja hoiatas rahvast neid ähvardava tuleviku eest.

President hoiatas kodanikke, et riigi ja demokraatia tulevik on ebakindel. „Mitte miski ei tohi takistada meie demokraatia päästmist,“ sõnas ta.

Presidendi sõnul on USA pöördepunktis. Ta selgitas, et valijatel ees äärmiselt oluline otsus: kas nad usuvad vabadusse, demokraatiasse, aususse, õiglusesse ja teistesse USA traditsioonilistesse väärtustesse.

„USA puhul on suurepärane asi see, et siin ei valitse kuningad ja diktaatorid. Valitsevad kodanikud. Ajalugu on meie kätes. Võim on teie kätes. Kogu Ameerika idee – see on teie kätes,“ rääkis ta.

Biden otsustas enda sõnul nii riigi kui ka Demokraatliku Partei tuleviku huvides kandidatuuri mitte taotleda. Eesmärk on anda ruumi värsketele häältele ja tõepoolest ka noorematele häältele ning anda tõrvik edasi uuele põlvkonnale, ütles president. „See on parim viis meie rahva ühendamiseks.“

Oma kõnes käis Biden läbi oma olulisemad saavutused. Nimetati inflatsiooni ohjeldamist, töökohtade loomist ja veteranide abistamist.

Biden rõhutas oma kõnes, et jääb USA inimestega alati ausaks. Pühapäevase otsuse tagamaid president aga põhjalikumalt ei avaldanud.

Biden kiitis ühtlasi taas oma asepresidenti Kamala Harrist. „Ta on kogenud. Ta on karm. Ta on võimeline. Ta on olnud minu jaoks uskumatu partner ja meie riigi juht,“ nentis Biden.

Mitmed demokraadid - sealhulgas endine president Barack Obama - kiitsid sotsiaalmeedias Bideni kõnet.

Kogu kõne saab järele vaadata siit: