„Erioperatsiooni tulemusena meie riigi erinevates regioonides neutraliseeriti [Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse] FSB agentuurgrupp, mis valmistas ette süütamisi inimeste massilistes kogunemiskohtades. Vaenlase peamised sihtmärgid olid kaubanduskeskused, tanklad, apteegid ja turud Ukrainas, Poolas ja Balti riikides,“ teatas SBU.

Teatatakse, et komplekssete toimingute käigus vahistati Ivano-Frankivski oblastis vaenlase rakukese organisaator ja tema kaasosaline. Nad tegutsesid SBU teatel kuritegeliku grupeeringu koosseisus, mille tegevust koordineerisid distantsilt Venemaa eriteenistuste kaadritöötajad.

Kuritegelikku gruppi kuulus 19 inimest, kes elasid Ivano-Frankivski, Dnipropetrovski ja Poltava oblastis ning Zaporižžjas.

SBU teatel värvati raha eest kandidaate tsiviilobjektide süütamiste toimepanemiseks. Nende välismaale saatmiseks valmistati ette võltsdokumente – passe, juhilube, haridust tõendavaid dokumente ja meditsiinikaarte. Nii plaanis Vene agentuur saata oma kaasosalisi ebaseaduslikult Ukrainast välja ja legaliseerida nad Euroopa Liidus, teatab SBU.

Pärast süütamisi pidid süütajad põlevaid objekte telefoniga filmima, et videod FSB-le saata. Agressor kavatses neid videoid kasutada spetsiaalsetes infooperatsioonides olukorra kõigutamiseks Euroopa Liidus, teatab SBU.

Läbiotsimiste käigus 37 objektil konfiskeeriti mobiiltelefone, mälupulki, võltsdokumente, automaat AK, püstoleid padrunite ja summutitega ning pangakaarte ja suur summa sularaha, mida kasutati potentsiaalsete süütajate värbamiseks.

Jaga
Kommentaarid