Küberjulgeolekuteadlased nimetasid häkkereid Anadrieliks või APT45-ks. Nad on sihikule võtnud paljude kaitse- või insenerifirmade arvutisüsteeme, sealhulgas tankide, allveelaevade, mereväe laevade, hävitajate ning raketi- ja radarisüsteemide tootjad.

Rahvusvaheliselt isoleeritud Põhja-Korea on juba pikka aega kasutanud häkkimisrühmi tundliku sõjalise teabe varastamiseks, vahendab Reuters.

Ülevaate autoriteks olid USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI), USA Riiklik Julgeolekuagentuur (NSA) ja küberagentuurid, Ühendkuningriigi Riiklik Küberjulgeolekukeskus (NCSC) ja Lõuna-Korea riiklik luureteenistus (NIS).

Agentuurid usuvad, et oht püsib erinevatele tööstussektoritele kogu maailmas.

„Täna paljastatud ülemaailmne küberluureoperatsioon näitab, kui kaugele on KRDV riiklikult toetatud osalejad valmis oma sõjaliste- ja tuumaprogrammide elluviimiseks minema,“ ütles Ühendkunungriigi Riiklik Küberjulgeolekukeskuse juht Paul Chichester.

USA FBI väljastas ka ühe väidetava Põhja-Korea häkkeri vahistamismääruse ja pakkus kuni 10 miljoni dollari suurust tasu teabe eest, mis aitaks kaasa tema vahistamisprotsessile. FBI veebilehel on kirjas, et teda süüdistatakse häkkimises ja rahapesus.