Lisaks teatasid Prantsusmaa võimud lõuna paiku, et reedel evakueeriti Šveitsi piiril asuv ja kahe riigi poolt ühiselt majandatav Basel-Mulhouse´i lennujaam. Politsei teatel sai lennujaam pommiähvarduse ja paari tunni pärast liiklus taastus.

„Eile öösel toimus massiivne rünnak, mille eesmärk oli kiirrongiliikluse võrgustiku halvamine,“ teatas riiklik raudteefirma SNCF hommikuses pressiteates. „Sihilikud süütamised toimusid Atlandi, Põhja ja Ida raudteeliini rajatiste juures.“

Üks rünnak toimus Lille’i-Pariisi raudteeliinil Arrasis. Teine süütamine toimus Toursi-Le Mansi-Pariisi liinil Courtalaini lähistel. Samuti on seiskunud Pariisi ja Reimsi vaheline kiirrongiliin, tulekahju toimus Pagny-sur-Moselle’i asula lähedal. Neljas rünnak õnnestus ära hoida ja oli mõeldud Pariisi ja Marseille´d ühendava raudteeliini töö häirimiseks. Süütamised avastati umbes kell 5.15 hommikul.

Reisijad reedel Pariisi Montparnasse´i metroojaamas

Liiklus on tugevalt häiritud ja paljud reisid jäid ära, teised suunatakse ringi. Näiteks peab teistsugust marsruuti mööda seiklema Pariisist Londonisse suunduv Eurostar. Reisijatel palutakse reisiplaane võimalusel muuta. Rünnakud pidurdavad hinnanguliselt umbes 800 000 inimese liikumisi, teatab SNCF. Täna toimub Pariisi olümpiamängude avatseremoonia.

Transpordiminister Patrice Vergriete ütles, et tegu oli koordineeritud rünnakutega ning liiklus on häiritud nädala lõpuni.

Teisipäeval vahistati Pariisis 40-aastane mees, keda kahtlustatakse Venemaa luure korraldusel „suuremahuliste provokatsioonide“ ettevalmistamises.