Liv Andrea Hauge Trio tuli Autovabaduse puiestee kultuuripealinna lavale koostöös Bodøga, kes jagab sel aastal Euroopa kultuuripealinna tiitlit koos Tartuga.

„Liv Andrea Hauge Trio on Põhja-Norra kõige huvitavam ja tõusev bänd ning tänu Tartu 2024-le on neil suvetuuril võimalus külastada Tartut ning tutvustada publikule Põhja-Norra džässi,“ rääkis Bodø 2024 loovjuht Henrik Sand Dagfinrud.

Juulis on publik saanud Autovabaduse puiesteel nautida rahvusvahelisi artiste juba nii Soomest kui ka Lätist. „Võimas, et kultuuripealinnas saab näha suure lennuga rahvusvahelisi artiste. Eelmisel nädalal oli laululaval maailmakuulus laulja ja helilooja Jacob Collier ning sel nädalal Norra džässartistid,“ ütles Tartu 2024 juht Kuldar Leis.

Trio koosseisu kuuluvad pianist ja helilooja Liv Andrea Hauge, bassil Georgia Wartel Collins ja trummidel August Glännestrand. Nende muusika keskendub rütmile, lihtsatele, kuid meloodilistele lugudele ja muusikute vahelisele spontaansusele. Bänd on pälvinud mitmeid mainekaid auhindu ja tunnustust rahvusvaheliselt.

Neile järgnesid laval Anett ja Fredi, kes on avalikkusele tuntud duo Eesti Laulu konkursilt, pälvides poolehoiu lugudega „Write About Me“ ja „You Need To Move On“. Eesti Muusikaauhindadel ja Aasta Soul/Funk/R&B artisti tiitli pälvinud duo loob lavale sooja ja intiimse atmosfääri, mis sobib ideaalselt ühte romantilisse suveõhtusse. Samuti on võimalik kell 17.00 noortealal artistidega kohtuda.

Reedel kell 17.00 algab Tartu 2024 Autovabaduse puiesteel kultuuririkkuse päev, millega tõmmatakse tähelepanu Eesti kogukondade ning rahvaste kultuuride mitmekesisusele. Samal ajal saab noorteprogrammi liikumispäeval õppida zumbat ja mängida petanki. Kell 22.00 saab Elektriteatri välikinos näha Tartu 2024 lühifilmide kogumikku „Metsik lõuna“. Filmil on juures kirjeldustõlge vaegnägijatele.

Tartu 2024 Autovabaduse puiestee on avatud 12. augustini. Programm on leitav Tartu 2024 kodulehelt.

Autovabaduse puiestee kontserdid juulis ja augustis:

03.08 kell 22.00 Tartu 2024 suvepidu

08.08 kell 19.00–20.00 Kontsert: The Unused Word / Nødstop (AT)

09.08 kell 21.30–22.30 TTVF (Tartu toidu- ja veinifestival) x AVP kontsert: Endru ja JeN Hovorka (CZ)

10.08 kell 20.00–21.00 TTVF x AVP kontsert: Nublu

Jaga
Kommentaarid