Häirekeskusele laekunud info kohaselt olid sõbrannad läinud koos karjääri ujuma, kuid veest välja tulles üht sõbrannat enam ei märgatud. Sündmuskohale reageerisid Nõmme päästekomando päästjad, kes veeskasid kohale jõudes paadi ning asusid ujujat otsima.

Mõnikümmend minutit hiljem leiti naisterahvas umbes 20 meetri kaugusel kaldast sügavast veest. Päästjad tõid naisterahva veest välja ja andsid kiirabitöötajate hoole alla. Paraku ei toonud elustamine tulemust, naise elu päästa ei õnnestunud.

Sel aastal on Eestis uppunud 18 inimest.

Nõuanded ohutuks suplushooajaks:

  • Vette mine ainult kainena! Sõpradega veekogu ääres viibides pea meeles, et kui tarbitakse ka alkoholi, siis inimesed ei pruugi oma võimeid adekvaatselt hinnata. Ära lase purjus sõpra vette!

  • Enne vette minekut hinda alati kriitiliselt vee temperatuuri, läbipaistvust, sügavust, voolu, lainetust, veekogu kaldaid ja põhja tüüpi.

  • Ära hüppa tundmatus kohas vette!

  • Ära jäta lapsi kunagi veekogu ääres järelevalveta. Uppuv laps ei tee häält, seega õpeta oma lapsele juba varakult selgeks ujumisoskus ja räägi veega seonduvatest ohtudest.

  • Veesõidukiga veekogule minnes kanna alati päästevarustust. Õnnetusse sattudes on päästevesti väga raske või lausa võimatu selga panna. Peaaegu kõik veesõiduki õnnetuste ohvrid oleks elus, kui neil olnuks seljas päästevest.

Jaga
Kommentaarid