Hezbollah ei võtnud rünnakut omaks. See suurendab aga järsult pingeid Iisraeli ja Hezbollahi vahel ja kasvatab täiemõõdulise sõja vallapääsemise võimalust nende vahel, vahendab Reuters.

Rakett tabas jalgpalliväljakut Iisraeli okupeeritud Golani kõrgendikel asuvas druuside külas Majdal Shamsis. Iisrael okupeeris selle piirkonna 1967. aasta sõjas ja annekteeris seejärel, mida enamik maailma riike ei ole tunnustanud.

„Hezbollah maksab ränka hinda, sellist, mida ei ole seni veel maksnud,“ ütles Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu telefonikõnes Iisraeli druuside kogukonna juhile, teatati tema kantselei avalduses.

„Islami Vastupanul ei ole selle intsidendiga absoluutselt mingist pistmist ja ta eitab kategooriliselt kõiki valeväiteid selle kohta,“ teatas Hezbollah oma avalduses.

Enne seda oli Hezbollah teatanud mitmest raketirünnakust Iisraeli sõjaliste positsioonide vastu.

Iisraeli kiirabi teatas, et lisaks hukkunutele sai raketirünnakus lapsi ja teismelisi täis jalgpalliväljakule veel 13 inimest vigastada.

„Nad mängisid jalgpalli, nad kuulsid sireene, nad jooksid varjendisse... See võib võtta aega 15 sekundit. Aga nad ei jõudnud varjendisse, sest rakett tabas kohta väljaku ja varjendi vahel,“ ütles pealtnägija Mourhaf Abu Saleh.

Iisraeli õhujõud teatasidki täna, et andsid löögi Hezbollahi sihtmärkidele Liibanonis.

Iisraeli kaitseväe teatel anti õhulööke seitsmele Hezbollahi sihtmärgile sügaval Liibanoni territooriumil.