Kutsika eest hoolitsemine nõuab palju aega

Sa ei ole enam oma aja peremees. Ilmselt pead nüüd hommikuti ärkama senisest varem, et kutsikaga õue minna. Õues tuleb kutsikaga alguses eriti palju käia, sest sa ei taha ju, et ta tuppa pissib, ja tema ei oska veel väga hästi oma hädasid kontrollida.

Keegi peab alati kodus olema

Esialgu ei saa kutsikat üksi koju jätta, kui sa ei taha leida töölt tulles eest täielikku kaost. Väike kutsikas ei tea veel, mis on lubatud ja mis mitte, ning üksi kodus olles võib ta otsida endale kõikvõimalikke tegevusi. Järjepidev õpetamine ja koertekool annavad kutsikale kõik vajalikud teadmised, kuid see võtab aega.

Lisaks võib kutsikas üksi jäädes peremeest taga nutta ning lõputult haukuda või ulguda. Kortermajas häirib see kindlasti naabreid. Seega peab alguses keegi alati kutsikaga koos kodus olema, et ta liiga palju ei kurvastaks ja rumalusi ei teeks.

Karvauputus sinu kodus

Koos kutsikaga ilmuvad sinu koju karvad. Neid on kõikjal – diivanil, põrandal, riiete küljes – ja nende koristamiseks kulub omajagu aega. Päris puhtaks neist kodu enam ei saagi. Kui koera regulaarselt kammida, on karvade probleem muidugi leebem.

Kutsika peale kulub palju raha

Kutsikaga kaasnevad suured kulud. Lisaks kutsika enda hinnale – tõukoerad maksavad ju päris palju – kulub märkimisväärne summa ka kiibistamisele ja esmastele vaktsiinidele. Arvesta ka sellega, et kutsikas vajab täisväärtuslikku toitu, ussirohtu ning kirbu- ja puugitõrjet.

Samuti on kutsikale vaja osta transpordipuur, tema oma pesa, söögi- ja joogikausid, sõltuvalt karva tüübist sobilik kamm või hari, küünekäärid, kaelarihm, jalutusrihm, väljaheitekotid, mõned mänguasjad ja kindlasti ka spetsiaalselt koertele mõeldud esmaabikomplekt.

Samamoodi nagu inimestel, tuleb ka koertel ette tervisehädasid. Igasugused ravimid, proovid ja visiiditasud on loomade puhul kordades kallimad kui inimestel, sest inimeste puhul tasub suurema osa sellistest kuludest Tervisekassa (endine Haigekassa), aga n-ö „koerte haigekassat“ meil Eestis pole. Siin tulebki appi kindlustus – If Kindlustuses saab kutsikat kindlustada alates kahe kuu vanusest. Vaata lähemalt SIIT!

Kindlustada pole vaja mitte ainult kutsikat, vaid ka oma kodu – teavad ju kõik, et kutsikad kipuvad kõike närima ja kraapima. Ifi kodukindlustus katab lemmikloomade tekitatud kahju kuni 3000 euro ulatuses. See on turul ainulaadne kindlustuskaitse – uuri lähemalt SIIT!

Kutsikaomaniku elu on täis väljakutseid, aga need kaalub kindlasti üles see, et saad endale truu sõbra ja pereliikme. Kui oma kodu ja kutsika kindlustad, saad rahulikumalt hingata ega pea kartma taevasse tõusvaid ootamatuid kulusid, mida kutsika võtmine võib kaasa tuua.

Jaga
Kommentaarid