Vance ütles 2021. aastal, et asepresident Kamala Harris ja teised demokraadid on „kamp lastetuid kassinaisi, kes on oma elus õnnetud“. See kommentaar ilmus uuesti välja pärast seda, kui Trump valis Vance’i oma asepresidendikandidaadiks, vahendab Reuters.

Vance’i sõnad kutsusid esile hukkamõistu ja mõnede poliitiliste strateegide hoiatused, et need võivad maksma minna väärtuslikke hääli, mis võivad mõnes osariigis valimistulemuse otsustada.

Trump ütles intervjuus Fox Newsile, et ei pea perekonnainimesi teistest väärtuslikemaks.

„Teate, te ei kohta õiget inimest või te ei kohta mingit inimest. Aga te olete täpselt sama hea, paljudel juhtudel palju parem kui inimene, kes on perekonnaolukorras,“ lausus Trump.

Harrisel on koos abikaasa Doug Emhoffiga kaks kasulast. Emhoffi endine naine nimetas selliseid süüdistusi alusetuteks ning nimetas Harrist armastavaks, hellitavaks ja raevukalt kaitsvaks lapsevanemaks.

Trump ütles, et Vance, kellel oli Ohios karm lapsepõlv ja keda kasvatas suuresti vanaema, püüdis lihtsalt näidata, kuivõrd ta perekonnaelu hindab.

„Ta kasvas üles väga huvitavas perekonnaolukorras ja ta tunneb, et perekond on hea. Ja ma arvan, et selles ei ole midagi halba, kui seda öelda,“ lausus Trump.