Beiruti lõunapoolsetes äärelinnades, mis on Iraani toetatud Hezbollahi kants, oli kuulda kõva plahvatust ja näha suitsu. Reutersiga rääkinud pealtnägija sõnul toimus see kohaliku aja järgi eile kella 19.40 ajal.

Iisraeli kaitseminister Yoav Gallant ütles, et rünnak tappis Fuad Shukri, kelle „kätel on paljude iisraellaste veri“. „Täna õhtul oleme me näidanud, et meie inimeste verel on hind ja et sellel eesmärgil ei ole meie jõudude jaoks ükski koht kättesaamatu,“ lisas Gallant.

Hezbollah kinnitas, et Shukr oli rünnaku ajal hoones, mis pihta sai, aga ei ole kinnitanud tema hukkumist.

Ühe teise regiooni riigi julgeolekuallikas kinnitas, et Shukr suri rünnakus saadud vigastustesse.

Iisraeli kaitseväe teatel oli Shukr Hezbollahi peasekretäri Hassan Nasrallahi tähtsaim abi, sõjaliste operatsioonide nõunik ja laupäevase rünnaku eest vastutav.

Iisraeli löögis Beirutile hukkus ka kolm tsiviilisikut, sealhulgas kaks last, teatasid meditsiini- ja julgeolekuallikad Reutersile.

Liibanoni Al-Manar TV teatas riigi tervishoiuministeeriumile viidates, et Hezbollahi šuuranõukogu ümbruses Haret Hreiki linnaosas hukkus kolm ja sai viga 74 inimest.

Hezbollah on enda seotust Golani kõrgendike rünnakuga eitanud, aga on siiski tunnistanud, et lasi välja rakette seal asuva sõjalise sihtmärgi pihta. Lääne diplomaadid on teinud meeleheitlikult tööd, et hoida ära suurem eskalatsioon, mis võib tõmmata sõtta kogu Lähis-Ida.

Liibanoni välisminister Abdallah Bou Habib teatas, et tema valitsus mõistab Iisraeli rünnaku hukka ja kavatseb esitada kaebuse ÜRO-le.