Szijjártó teatas, et erinevalt sellest „lapsikust valest“ vajavad Venemaa ja Valgevene kodanikud Schengeni alale sisenemiseks endiselt viisat ja saavad elamisloa ainult õiguslike protseduuride kaudu, vahendab The Budapest Times.

Elamislubade andmine ja sellesarnased protseduurid on riikide kompetentsis, nii et Leedul, Lätil ja Eestil on samasugused õigused, lisas Szijjártó.

„Oleks palju parem, kui minu kolleegid Balti riikides teavitaksid oma kodanikke korrektselt, mitte ei alustaks uusi laimukampaaniaid,“ kirjutas Szijjártó.

Pärast Ungari peaministri Viktor Orbáni visiiti Moskvasse lisas riik Valgevene ja Venemaa riikide hulka, mille kodanikel on õigus osaleda Ungari „riikliku kaardi“ alusel jagatud töölubade programmis.

Programmi alusel antud tööluba võimaldab välistöötajal Ungaris viibida kuni kaks aastat ning seejärel saab seda ajavahemikku pikendada. Euroopa ekspertide sõnul saavad venelased nüüd mitu päeva saanud EL-i siseneda ilma julgeolekukontrollita. Muretsetakse Vene spioonide pärast.