Süüdistuse said prokurör Michal Šúrek, eliitpolitseiüksuse NAKA endine juht Ľubomír Daňko, ning endised dektetiivid Ján Čurilla ja Pavol Ďurko. Süüdimõistmise korral võivad nad saada 7-12 aastase vanglakaristuse.

Čurilla ja Ďurko koos kümnete teiste politseiametnike ja detektiividega, sunniti ametist lahkuma kaks päeva peale uue siseministri Matúš Šutaj Eštoki ametisse asumist, mis järgnes Fico erakonna võidule 30. septembri parlamendivalimistel.

Enne seda olid korruptsiooniuurijad kahtlustanud peaminister Robert Ficot, kaitseminister Robert Kaliňákki, endist riigi politseijuhti Tibor Gašparit ning teisi kõrgeid ametnikke korruptsioonis ja politseijuurdluste takistamises.

Fico kaotas oma neljanda ametiaja alguses eriprokuröri büroo, mille ülesandeks oli uurida ELi eelarvepettuste ja kõrgetasemelisi korruptsioonijuhtumeid. Euroopa Komisjon ja Euroopa Prokuratuur soovitasid büroo säilitada. EL-i õigusriigi teemalises raportis öeldi, et see samm suurendas muret Slovakkia korruptsioonivastase võitluse ja ELi finantshuvide kaitsmise pärast. Komisjon hoiatas Slovakkiat, et riik võib nii EL-i rahastusest ilma jääda.

Endine politseiülem Daňko ütles Slovakkia päevalehele Denník N, et talle on esitatud valesüüdistus. Prokurör Šúrek on praeguseks ainus, kes jätkab juhtumite uurimisega.