Pakosta esines sellel nädalal avaldusega, et tema juhitav ministeerium peaks saama 154 miljoni euro suuruse kärpeerandi. Puutumata peaksid jääma vanglateenistuse ja küberjulgeoleku valdkonnad, mis on Pakosta sõnul siseturvalisusega nii tihedalt seotud.

Eesti Ekspressi ajakirjaniku Urmas Jaaganti sõnul sai tõeks ennustus, et mõne lausega on võimalik siseturvalisusega siduda igasugune valdkond. „Pakostat ei sega ka tõsiasi, et alles paari nädala eest oli tema üks neist, kes leppis koalitsioonis kokku, et kärpida tuleb ning erandeid tehakse väga üksikutele valdkondadele,“ on Jaagant kriitiline.

Jaagant meenutas ka, et Eesti 200 esimees Margus Tsahkna on viimastel kuudel kõige enam karmide kärbete vajadusest rääkinud. Sestap on jabur, et esimesena küsib kärpeerandit just Eesti 200 minister.

Seekord on „Päevakorras“:

  • Kui hukas meie majandus on?

  • Kes mõistab haridusministeeriumi keskhariduse visiooni?

  • Keskerakonna järgmine jooksulaine?

  • Prügikastiskandaal Tallinnas

  • Viimane Eluloterii enne Greete puhkust


Taskuhäälingusaade „Päevakordon iganädalane Delfi Meedia ajakirjanike Greete Lehepuu (Eesti Ekspress), Urmas Jaaganti (Eesti Ekspress) ja Hindrek Riikoja (Maaleht) arvamussaade, milles analüüsitakse mööduva nädala põletavamaid poliitilisi ja ühiskondlikke jututeemasid. Kuula meid ka Delfi Tasku äpist!