Teade raskest liiklusõnnetusest Raplamaal Sikeldi külas laekus häirekeskusele reede õhtul kella 22.20 ajal.

Kesk-Eesti politseijaoskonna patrullpolitseiniku Heleri Vesiku sõnul liikus sõiduauto Ford Varbolast Rapla suunas ning sellega ühes suunas liikusid paremas teeservas ka kaks jalgratturit. „Esialgsetel andmetel kaldus ühel hetkel üks ratturitest aga sõiduteele ning autojuht ei jõudnud ootamatule manöövrile enam reageerida ning sõitis ratturitele otsa. Mõlemad ratturid said viga,“ nentis Vesik.

Ta märkis, et sündmuskohale saabunud patrullpolitseinikud alustasid elupäästva abi andmisega raskemalt viga saanud poisile ning ta anti seejärel meedikute hoole alla. Paraku olid 15-aastase poisi vigastused aga nii rasked, et ta suri sündmuskohal. Teise, 14-aastase noormehe vigastused ei olnud õnneks eluohtlikud ning tema viidi täiendavaks kontrolliks ning esmaabiks haiglasse.

„Sündmuskohal tuvastasid politseinikud, et Fordi roolis olnud juht oli kaine ning omas juhtimisõigust. Tema viga ei saanud,“ kinnitas politseinik. Ta lisas, et õnnetus juhtus pimedal ajal, asulavälisel teel ning teelõigul, kus maksimaalne lubatud kiirus on 90 km/h.

Vesiku sõnul ei olnud kummalgi ratturitest esialgse info kohaselt peas kiivrit ning ratastel polnud ka tulesid.

Ta pani inimestele südamele, et kuna õhtud on järjest lühemad ja pimedamad, peavad kõik liiklejad sellega arvestama. „Autojuhtidel tuleb olla tähelepanelik ning teeservas liikuvaid kergliiklejaid märgates hoida neist möödumisel piisavat ja ohutut vahet. Vähemtähtis ei ole kergliiklejate enda ohutuse tagamine. Kasutage palun pimedal ajal jalgsi liikudes helkurit või ratastel liikudes kohustuslikke tulesid, et teised liiklejaid teid õigeaegselt märkaks,“ toonitas politseinik.

Raske liiklusõnnetuse täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Jaga
Kommentaarid