Delegaatide elektrooniline hääletus algas neljapäeval ja lõppeb esmaspäeval. Reede pärastlõunaks oli Harris taganud 2350 delegaadi toetuse, mis on presidendikandidaadi nominatsiooni saavutamiseks vajalik künnis. Demokraadid öelnud, et Harrise poolt kavatseb hääletada 3923 delegaati ehk 99% osalejatest, vahendab BBC.

Ta on ainus kandidaat hääletusel, kuna paljud Joe Bideni potentsiaalsed rivaalid toetasid Harrist pärast Bideni loobumist tagasivalimisest.

Harris kommenteeris lühidalt telefoni teel pärast künnise ületamist, et tal on „au olla eeldatav kandidaat“.

Lõplikud presidendi- ja asepresidendikandidaadid valitakse tavaliselt parteide kongressidel. Otsus korraldada elektrooniline hääletus enne 19.-22. augustil toimuvat kongressi tehti ajal, mil Biden oli veel oletatav presidendikandidaat.

Demokraatide kongressi hilise kuupäeva tõttu võib tekkida oht, et kandidaadid jäetakse hääletussedelist välja. Nimelt nõuavad Ohio osariigi hääletussedelite reeglid, et novembris toimuva presidendivalimise kandidaadid valitakse ametlikult välja 90 päeva enne valimisi ehk 7. augustiks.

Kuigi seadusandjad tegid lõpuks erandi, nagu on varemgi tehtud, otsustasid demokraadid, et varajane kandidaadi väljakuulutamine hoiab ära edasised riskid.

Reedel teatas Harrise kampaania, et kogus juulis rohkem kui 310 miljonit dollarit (pea 284 miljonit eurot), kusjuures enam kui kaks kolmandikku olid esmakordsed annetajad.