Kohalikud elanikud teatavad suurtest probleemidest. Üks jõeäärse krundi omanik, Aleksandr, rääkis olukorrast nii: „Vihmad olid väga tugevad ja veevool suur. Me märkasime seda juba kolmapäeval. Tavaliselt avatakse lüüsid, et üleujutust vältida, aga seekord neid ei avatud. Jõetamm, mida mööda kulgeb Tallinna maantee, jäi suletuks. Me sattusime laupäeval paanikasse ja helistasime päästeteenistusse, aga abi pole ikkagi tulnud. Kümme aastat tagasi oli meil samasugune olukord, kus ujutati üle aed ja keldrid. Nüüd on meil üleujutatud kõik kartulid, vaarikad on vees. Me mõõtsime, et veetase on tõusnud umbes 1,2 meetrit, ja näeme siiani, kuidas vett juurde tuleb.“

Aleksandri juurde saadeti politseinikud, aga nad ei saanud midagi teha, ainult hindasid kahjusid.

Kohalikud elanikud teatasid veel, et ei ole selge, mitu kolmest veetaset reguleerivast lüüsist on avatud.

„Me püüdsime helistada inimesele, kes vastutab lüüside reguleerimise eest, aga tema kinnitab, et kõik on korras. Ent automaatne kontrollsüsteem ei tule praegustes tingimustes toime. Magistraal on veesurve all ja veetase aina tõuseb. Püüdsime pöörduda linnateenistuste poole, aga kõik olid kinni, kedagi ei saanud telefoni teel kätte,“ räägib kannatanu.

Aleksandri sõnul saaks probleemi kiiresti lahendada, aga keegi ei tegele sellega: „Lihtsalt tehnikaküsimus – avada ja jälgida –, aga keegi ei taha sellega tegelda.“

Sillamäe linnapea Tõnis Kalberg, kes on ühtlasi kriisikomisjoni esimees, ütles venekeelsele Delfile, et ei ole toimuvaga kursis ning talle ei ole keegi teatanud, kus ja mis täpselt üleujutatud on.

„Selline olukord on praegu kogu Eestis,“ ütles Kalberg.

Ida päästeteenistuse pressiteenistusest öeldi venekeelsele Delfile, et päästjaid ei ole välja kutsutud, aga Sillamäe päästekomando läks omal algatusel kohale, et olukorda kontrollida.

Kõige järgi otsustades tegelevad linnavõimud selle probleemiga täna.