Kohtumisel osalesid kaitseminister Yoav Gallant, kaitseväe staabiülem kindralleitnant Herzi Halevi, välisluureteenistuse Mossad juht David Barnea ja sisejulgeolekuteenistuse Shin Bet juht Ronen Bar, vahendab The Times of Israel.

Iraani tõenäoline rünnak lähiajal võib tulla kättemaksuks Hezbollahi sõjalise juhi Fuad Shukri tapmise eest Beirutis ja Hamasi poliitilise liidri Ismail Haniyeh’ tapimise eest Teheranis. Iraan süüdistab Haniyeh’ mõrvas Iisraeli ja on lubanud kätte maksta.

Iisrael ei ole kindel, mida Iraanilt ja tema käsilastelt oodata, ning seetõttu arutatakse väga erinevaid variante, kuidas oodatavale rünnakule reageerida või seda ennetada, kirjutatakse Iisraeli meedias.

Ynet teatas, et kohtumisel Netanyahuga arutati ka Iraani ründamist kui heidutusmeedet, kuigi julgeolekuametnikud rõhutasid, et seda kasutatakse ainult juhul, kui Iisrael saab kindlaid luureandmeid, et Teheran on otsustanud ise rünnata.

Yneti teatel peaks selle kohta olema nii Iisraeli enda kui ka USA luureandmed. Kui need ka omavahel kattuvad, võib Iisrael siiski ennetavast löögist loobuda.

Nagu Iisrael ei olnud ka USA teadete kohaselt eile kindel, mida Iraani rünnak endast kujutada võiks. USA usub, et Teheran ei ole veel jõudnud lõplikule otsusele ja ilmselt veel koordineerib võimalikke käike oma käsilastega.

Võrreldes Iraani 13. aprilli rünnakuga on Iisraeli eelis teadete kohaselt selle rünnaku kogemus. Tookord tõkestasid Iisrael ja tema liitlased ligikaudu 300 välja lastud raketist ja droonist umbes 99%-l sihtmärgini jõudmise.

Isegi kui rünnak tuleb suurem, hindab valitsus, et Iisrael suudab selle liitlaste abiga tõrjuda, teatas Ynet.