Vahistati ka Venemaa kaitseministeeriumi innovatsioonilise arendamise peavalitsuse juhi asetäitja, kindralmajor Vladimir Šesterov, vahendab Meduza.

Juurdluse andmetel osalesid Ahmedov ja Šesterov koos kaasosalistega eelarveraha riisumises, mis oli eraldatud föderaalse riikliku autonoomse asutuse Vene Föderatsiooni Relvajõudude Sõjalis-Patriootilise Kultuuri ja Puhke Keskpargi Patriot ja föderaalse riikliku autonoomse asutuse Kongressi- ja Näitusekeskuse Patriot tegevuse ja funktsioneerimise tagamiseks.

Väljaanne Postnjus teatas täna, et allikate andmetel blokeeriti mõned Patrioti töötajad oma töökohtadel ja mõned administratsiooni esindajad viidi ülekuulamisele.

Venemaa riiklikud uudisteagentuurid, sealhulgas TASS, teatasid 23. juulil, et pargis Patriot toimusid uurimistoimingud, mis on seotud enam kui 40 miljoni rubla (429 000 euro) riisumisega riigihangete käigus. TASS-i allikas ütles, et uurimistoimingud toimusid ka direktor Ahmedovi suhtes.

Park Patriot asutati tollase kaitseministri Sergei Šoigu käsul 2014. aasta 30. oktoobril. Alguses oli see lihtsalt relvajõudude sõjalis-patriootiline kultuuri- ja puhkepark, aga 2023. aastal sai see keskpargiks. Pargis asuvad muuseumid, partisaniküla, ajalooliste sündmuste taasesitamise ala, kongressi- ja näitusekeskus ning Venemaa relvajõudude peakirik.

Venemaa kaitseministeeriumis on sel aastal toimunud puhastused. Mais kaotas oma ametikoha Šoigu. Alates aprillist on vahistatud vähemalt neli kindralit: endine kaitseministri asetäitja Timur Ivanov, kaitseministeeriumi kaadrite peavalitsuse ülem Juri Kuznetsov, kaitseministeeriumi side peavalitsuse ülem Vadim Šamarin ja 58. armee endine ülem Ivan Popov. Ivanovi, Kuznetsovi ja Šamarinit süüdistatakse altkäemaksu võtmises ning Popovi kelmuses.

Jaga
Kommentaarid