Mobiliseeritakse ligi 6000 korrakaitsjat, et reageerida igasugustele korratustele lähipäevadel. Nad moodustavad politsei „alalise armee“, millest rääkis esmaspäeval peaminister Sir Keir Starmer, vahendab BBC News.

Londoni politsei teatas, et on teadlik tänaseks kavandatud sündmustest.

„Me ei salli seda oma tänavatel,“ ütles Londoni politsei esindaja Andy Valentine. „Me kasutame kogu jõudu, taktikat ja vahendeid, mis on olemas, et hoida ära edasised korratused. Me vahistasime korratuste käigus Londoni kesklinnas eelmisel nädalal üle saja inimese ja me ei kõhkle vahistamast veel sadu, kui nad tulevad tänavatele kavatsusega vägivalda õhutada.“

„Kui te rikute seadust, asutakse teie vastu tegevusse,“ hoiatas Londoni linnapea Sadiq Khan X-is.

Khan kirjutas, et on teadlik teadetest, et paremäärmuslased kavatsevad võtta sihikule kohti Londonis, ja ta teeb politseiga koostööd sihikule võetud hoonete kaitsmiseks.

„Vägivallaakte ja korratusi Londoni tänavatel ei sallita ja kui te panete toime kuriteo, teid vahistatakse ja te olete vastamisi seaduse kogu jõuga,“ lubas Khan.

Linnapea tunnistas, et moslemid ja rahvusvähemused on hirmu täis, ning palus londonlastel oma sõprade ja naabrite eest hoolitseda.