„Meil on suur rõõm ja au, et maineka Birgitta festivali kontsert kuulub kultuuripealinna programmi,“ sõnas Tartu 2024 tegevjuht Kuldar Leis. „Tartu publikule on see ainukordne võimalus nautida sellist Eesti tippmuusikute kooslust Autovabaduse puiesteel laval.“

Vokalist ja helilooja Kadri Voorand tegutseb nii Kadri Voorand 4-s kui ka Estonian Voices’is ning varem pole ühiselt etteastet veel tehtud. Müstilisel ja imeilusal südamelaulude kontserdil kõlavad Rasmus Puuri, Tõnu Kõrvitsa ja Ülo Kriguli seaded Estonian Voicesi albumi „Kalleimale“ ja Kadri Voorandi uue kava „Ma olen siin“ parimatele paladele. Esitusi saadab VHK keelpilliorkester.

„Lavale astub üks minu unistuste koosseise, mis on spetsiaalselt Birgitta festivali jaoks kokku tulnud ning mul on hea meel, et see kontsert jõuab ka Tartusse. Oleme selleks valinud kavatäie meloodiaid ja laulusõnu, mis kokku jutustavad ühe suure armastuse loo – Tartu on ju armastuse linn,“ sõnas Kadri Voorand. „Loodan kuulajate mõtted nende laulude sisse täielikult uputada, nii et kellelegi ei tule meelde homne poenimekiri ega grillipidu.“

Kontsert toimub 7. augustil kell 19 Tartus, Autovabaduse puiesteel ning kestab ligikaudu 2 tundi. Kontsert on tasuta.

Autovabaduse puiestee on avatud 12. augustini. Viienädalase kultuurprogrammi lõpetavad Tartu toidu- ja veinifestival (9.–10. august), Autovabaduse Puiestee, Tartuffi ja Tartu toidu- ja veinifestivali ühine järelpidu (10. august) ja rahvusvaheline noortepäev (12. august).

Birgitta festival on 2005. aastast Tallinnas Pirita kloostri varemetes toimuv muusikateatri festival, mis toimub sel aastal 1.–11. augustil. Festivalil on etendatud oopereid, ballette, lavastatud oratooriume, kaasaegse tantsu etendusi, muusikale ja teisi muusikateatri žanreid.

Jaga
Kommentaarid