Juulis Fox Newsile antud intervjuus ütles Walz, et Ungari peaminister ei ole demokraatlik juht, vahendab Politico.

„Välispoliitika, mis austab meie liite – mitte üritada meeldida diktaatoritele nagu Putin ja Orbán – on tee, mida mööda minna,“ sõnas ta.

Walz oli öelduga oluliselt kriitilisem kui president Joe Biden, kes ütles märtsis, et Orbán „ei usu, et demokraatia toimib, ta otsib diktatuuri“. Bideni kommentaar tekitas Ungari valitsusele palju pahameelt.

Vastupidiselt Walzile on Vance varasemalt Orbánit kiitnud paljudes küsimustes alustades kõrgharidusest lõpetades sotsiaalpoliitikaga.

„Millega te haridusosakonnas tegelete? Noh, te teete seda, mida Viktor Orbán on teinud Ungaris,“ sõnas ta. Jätkates selgitas ta, et Ungari riik ei rahasta rassi- ega sooteooria õpet.

Vance on isegi kaitsnud Orbáni tihedaid sidemeid Pekingiga. „Miks läheneb Viktor Orbán Hiinale? Osaliselt seetõttu, et Ameerika juhtkond ei tee arukaid otsuseid,“ väitis ta.

14 aastat Ungarit valitsenud Orbán oli ka peale Kim Jong-uni ainus välisriigi liider, keda Donald Trump mainis vabariiklaste kongressil oma kandidatuuri vastuvõtukõnes.

„Ungari, tugev riik. Juhib väga võimas, karm juht. Ta on kõva mees. Ajakirjandusele ta ei meeldi, sest ta on karm. Viktor Orbán, Ungari peaminister, väga kõva mees,“ ütles Trump oma kõnes.